כלכלה משתפת וצרכנות מודרנית – כיצד בונים קהילה?

כלכלה משתפת וצרכנות מודרנית –

כיצד בונים קהילה?

תאריך : 16/02/2015 – 17:00

מיקום: המכללה האקדמית תל אביב יפו

ביה"ס לכלכלה וניהול, קומה 2 חדר 206

רחוב חבר הלאומים 10, תל אביב-יפו

879-e

קשה למצוא רעיון מוצלח לסטארט-אפ, וקשה אף יותר לממש אותו ולבנות את השירות או היישום, בייחוד אם ברצונך לשנות את הרגלי הצריכה או הרכישה של הקהל. אולם החלק הקשה ביותר הוא ללא ספק לגרום לאנשים להשתמש בשירות או ביישום, בעיקר אם רוצים שהמשתמשים יספקו לפחות חלק מהתוכן.

ב-Meetup הקרוב נסביר בפירוט על כלכלה משתפת (WEconomy/Sharing Economy) ועל האופן בו  ניתן לעשות בה שימוש כיזמים וכצרכנים. תחום זה נחשב בידי העיתונות הכלכלית בארה"ב ואירופה כאחד התחומים המשמעותיים ביותר, המעניינים ביותר והצומחים ביותר.

החברות שתתארחנה במפגש משנות, יחד עם השחקניות האחרות בשוק, את כללי המשחק של תחום הצריכה. היזמים שיתארחו ישתפו וישוחחו על הסודות השמורים ביותר בענף, כגון: כיצד בונים קהילה גדלה ותומכת סביב מיזם? וכיצד ניתן לשמור ולהגדיל את העניין של המשתמשים? יחד, נסביר את המגמות בעולם החדש של הצריכה המודרנית ונתווה את ההזדמנויות (הרבות מספור) הקיימות בתחום.

את המפגש יובילו יאיר פרידמן וצפריר בלוך – חוקרים, מרצים, יזמים ומייסדים-שותפים של WEconomize, יוזמה ששמה לעצמה למטרה לקדם את פיתוח הכלכלה המשתפת בישראל.

לוח זמנים

17:00-17:15  – התאספות

17:15-17:20 – דברי פתיחה – ד"ר אייל בנימין

17:20-17:40 – הכלכלה המשתפת ליזמים ולמשתמשים: מאפיינים והזדמנויות –יאיר פרידמן וד"ר צפריר בלוך (http://weconomize.com).

17:40-18:00 – חברת זולו (http://www.zollo.co.il ), פלטפורמה חברתית להשוואת מחירים – גולן לקס, מנהל השיווק של הפלטפורמה.

18:00-18:20 –  אפ-קוין (AppCoin), פלטפורמה חברתית למטבעות משלימים ולשוק עמיתים אינטרנטי – עדי כרמון-סקופ, מייסדת חברת AppCoin.

18:20-18:40 – הכוורת (http://hakaveret.org.il/), שוק אינטרנטי לקידום עסקים קטנים וזעירים – אריה בן-דוד, ממייסדי ומנהלי המיזם.

18:40-19:10- דיון בפאנל. מה נדרש על מנת לבנות קהילה סביב מיזם של כלכלה משתפת ומדוע זה טוב?

19:10-19:30 – שאלות מהקהל

19:30-20:00 – נטוורקינג וקפה

אודות המרצים

יאיר פרידמן

יאיר משמש דוקטורנט ומרצה לתואר שני במיזוגים ורכישות ואסטרטגיה בביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. בנוסף הוא מרצה בביה"ס למנע"ס באוניברסיטה העברית וכן במתחם ליזמות של מכללת תל אביב יפו. בעבר עבד וניהל מספר חברות ייעוץ מובילות וכן שימש כמייסד וכאנליסט בכיר בקרנות הון פרטי וחברות השקעה. משמש כיזם וכמשקיע במספר חברות הזנק וכן מייצג ויועץ למשקיעים זרים בישראל מחד ולחברות קטנות ובינוניות ישראליות מאידך. הוא ממקימי פורום WEconomize העוסק במחקר, הוראה, ייעוץ ויישום של פלטפורמות כלכלה משתפת לארגונים בישראל.

ד"ר צפריר בלוך-דוד

לצפריר דוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת תל-אביב, והוא משמש כמרצה, חוקר, יועץ ויזם בתחום של כלכלה התנהגותית וכלכלה משתפת. הוא מלמד במכללת תל אביב יפו ובמכללה למנהל יזמות חברתית עסקית, מחקר בחדשנות ופסיכולוגיה חברתית. המחקר של צפריר מתמקד בשני תחומים עיקריים: הפסיכולוגיה של שיפוט הסתברויות ותחום הכלכלה המשתפת כתופעה חברתית כלכלית חדשה. הוא ממקימי פורום WEconomize העוסק במחקר, הוראה, ייעוץ ויישום של פלטפורמות כלכלה משתפת לארגונים בישראל.

אריה בן-דוד

אמן, מורה, ויזם חינוכי, חברתי וכלכלי. בין מיזמיו: התנועה לשינוי מוניטרי, קבוצת תמורות  ומיזם הכוורת. אריה הקים וניהל מספר מיזמים חברתיים ועסקיים המקדמים בין השאר חדשנות חברתית וסביבתית, והוא גם המנכ”ל הבינ”ל של Eco WHALE . רבים מהציורים שלו מוחזקים באוספים פרטיים ברחבי העולם ויצירותיו הוצגו בגלריות ובמרכזי תרבות באירופה ובישראל, שבה הוא מתגורר כיום. אריה מרכז את התכנית להכשרת מורים בחינוך ולדורף במכללה האקדמית לחינוך ע”ש דוד ילין בירושלים. בנוסף, יזם וסייע בהקמת החוג לשילוב אמנויות בהוראה כחוג התמחות אקדמי במכללה ופועל ליצירת גשרים בין גישות עכשוויות בחינוך וגישות יצירתיות הוליסטיות משלימות.

עדי כרמון סקופ

יזמית אינטרנט. לפני למעלה משנתיים, עדי הקימה את אפקוין, פלטפורמה כלכלית ליצירת מטבעות משלימים. קהילת האמהות (מאמזון מרקט), קהילת הצעירים (אושר), קהילת המוזיקאים (מיוזיק מרקט) הן בין הקהילות המובילות העושות שימוש בפלטפורמה של אפקוין ליצירת מטבע משלים עבור חברי הקהילה.

גולן לקס

תואר ראשון במנהל עסקים ולימודי פרסום. עבד בחברות הפרסום הגדולות בישראל: זרמון-גולדמן ומקאן-אריקסון כקופירייטר. אחראי על הקריאייטיב ועל היח"צ של זולו, דבר הכרחי בכל חברת סטארט אפ נטולת תקציב שיווקי בתחילת דרכה.